Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Olympic Experience

Cheer!

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht je vraag er niet bij staan, stuur dan een mail naar info@olympicexperience.nl. Onderaan de pagina staat een kopje in het Engels (there is an English text below the page). 

Deel dit artikel op social media

Tickets

Waar kan ik tickets voor de Olympic Experience kopen?

Op www.olympicexperience.nl kun je dagkaarten voor het evenement bestellen.

Zijn er ook passe-partouts te koop?

Nee, voor de Olympic Experience zijn alleen dagkaarten beschikbaar.

Wat kost een reguliere dagkaart?

Voor volwassenen kost een dagkaart 10 euro. Voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar is dit 5 euro. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis naar binnen.

Wat kost een VIP dagkaart? 

VIP arrangement (vanaf 12 jaar) geldig van 10-17 uur: € 125 (exclusief BTW). VIP arrangement (vanaf 12 jaar) geldig van 18-24 uur: € 125 (exclusief BTW).

Kan ik kaarten kopen op het terrein?

Als een dag nog niet is uitverkocht, dan worden er kaarten aan de deur verkocht. Dit kan contant of met de pin.

Ik heb online een ticket besteld en betaald, maar mijn tickets komen niet binnen. Waar moet ik zijn? 

Stuur een mail naar support@myorder.nl

Terrein

Hoe kom ik het terrein op?

Op vertoon van een geldige toegangskaart bij de ingang krijgt je toegang tot het terrein. Geldige toegangskaarten zijn via de webshop of aan de deur verkrijgbaar.

Kan ik makkelijk het terrein in- en uitlopen?

Als je het terrein verlaat, maar later wil terugkomen, krijg je een polsbandje.

Let op: het is belangrijk om bij de uitgang aan te geven of je het terrein definitief verlaat of dat je weer terugkomt. Op vertoon van je polsbandje kun je de gehele dag het terrein in en uitlopen, maar weet dat je zonder polsbandje het terrein niet meer opkomt.

Hoe laat gaat het terrein open en dicht?

De Olympic Experience is dagelijks van 10.00 uur tot 24.00 uur te bezoeken. Op een aantal dagen sluit de Olympic Experience later in verband met de speeltijden van de wedstrijden in Rio. Dan sluit het terrein uiterlijk om 00.30u.

Is het terrein toegankelijk voor mindervaliden?

Grote delen van het terrein is toegankelijk voor mindervaliden. Houdt er wel rekening mee dat het een strand blijft en er dus delen zijn waar het met een rolstoel lastig doorkomen is. Je kunt verschillende soorten rolstoelen en rollators huren bij Biesieklette: biesieklette.nl. Meer informatie over de toegankelijkheid van de Haagse stranden leest u op de pagina Haagse stranden toegankelijk met een handicap.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen het terrein op?

Het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Op het terrein staan voldoende drank- en eetkraampjes. Je kunt er terecht voor een lunch, een avondmaaltijd of voor een lekker tussendoortje. Op het terrein zelf zijn ook verschillende waterpunten waar je je Join The Pipe waterfles kunt vullen.

Op welke wijze kan ik betalen op het terrein van de Olympic Experience?

Via de pin of met munten die op het terrein verkrijgbaar zijn. Je kunt overal pinnen, maar als je kinderen niet met een pinpas op pad wil sturen, zijn er munten verkrijgbaar bij de kassa’s. Een munt is 2,50 euro waard. Je kunt munten kopen met cash of via de pin.

Waar kan ik mijn waardevolle spullen opbergen?

Op het terrein zijn zo’n 700 kluisjes beschikbaar waar je je spullen kunt opbergen. Let op: de kluisjes werken middels een code. Onthoud deze goed.

Zijn er kleedhokjes en douches op het terrein?

Er zijn geen kleedhokjes en douches op het terrein.

Mag ik mijn hond meenemen?

Nee, het terrein is niet toegankelijk voor (huis)dieren.

Vervoer

Ik kom met de auto. Is er mogelijkheid tot parkeren?

Wij raden iedereen sterk aan om met het openbaar vervoer te komen. De Olympic Experience is lastig bereikbaar met de auto. Op de boulevard, aangrenzend aan het evenemententerrein is parkeren niet mogelijk. Kom je toch met de auto, dan kun je op eigen gelegenheid in de omgeving parkeren. Houd rekening met zeer drukke wegen.

Wel is er mogelijkheid tot het reserveren van een parkeerplaats in één van de parkeergarages in de buurt. Kijk op: uitjeauto.nl voor een parkeergarage in de buurt van het terrein. Of maak gebruik van een van de Park & Rides in Den Haag. Kijk voor meer informatie op denhaag.nl

Wat is het adres van de Olympic Experience?

Houd vanaf de snelweg 'Scheveningen-Haven' aan. Het adres is Strandweg 4 (Scheveningen). Als je met de auto komt, is het advies als GPS adres Adriaan Maasplein te gebruiken .

Zit er bij een VIP dagkaart een parkeerplaats inbegrepen?

Er zit geen parkeerplaats inbegrepen bij een VIP dagkaart.

Ik kom met het openbaar vervoer. Welke tram kan ik het beste nemen?

Vanaf station Den Haag Holland Spoor kunt u tram 11 richting Scheveningen Strand nemen en uitstappen bij halte Strandweg. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen.

Vanaf station Den Haag Centraal kunt u tram 4 richting Den Haag de Uithof nemen en uitstappen bij halte Monstersestraat. Vanaf daar loopt u naar tramhalte Loosduinseweg (3 minuten).

Vanaf tramhalte Loosduinseweg neemt u tram 11 richting Scheveningen Strand naar halte Strandweg.

Ik kom met de fiets. Is er een beveiligde fietsenstalling?

Er is een openbare fietsenstalling op de boulevard. Deze is echter niet beveiligd.

Ik wordt gebracht. Is er een Kiss & Ride?

Er is geen Kiss & Ride.

Programma

Wat is er te doen op de Olympic Experience?

Er is ontzettend veel te doen op de Olympic Experience. Zo zijn er elke dag meer dan 28 verschillende sporten te beoefenen, zijn er verschillende optredens en kun je eind van de middag live kijken naar de wedstrijden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op grote schermen.

Is er dag-tot-dagprogramma beschikbaar?

Het dag-tot-dagprogramma staat onder Programma

Welke sporten kan ik beoefenen op de Olympic Experience?

Er zijn veel soorten sport te beoefenen op de Olympic Experience. De verschillende sporten hebben vaak ook weer verschillende onderdelen waar je aan kunt deelnemen.
De sporten die aanwezig zijn op de Olympic Experience: aikido, atletiek, badminton, basketbal, biathlon (schieten en handboogschieten), boksen, boulderen, golf, handbal, hockey, judo, korfbal, paardensport, reddingsbrigade, rugby, schermen, surfen, tafeltennis, triatlon, turnen, volleybal, worstelen, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Welke artiesten treden er op?

Crazy Piano’s is de huisband, DJ Rutger is de huis DJ en op 18 en 19 augustus zal Nielson optreden.

Zijn er ook Olympische sporters aanwezig?

Er zijn diverse topsporters en Olympiërs aanwezig op de Olympic Experience. De leden van TeamNL die actief zijn op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zullen er logischerwijs niet zijn.

Gaat de Olympic Experience ook door als het regent en is er dan een speciaal programma?

Zeker! Alle tribunes en eetgelegenheden zijn overdekt.

English                              

What is the Olympic Experience?

If you are unable to travel to Brazil to watch the Olympic Games in Rio de Janeiro this summer, we have got the perfect alternative for you in the city of The Hague. Come and join the Olympic Experience that will be organized on the beach of The Hague between 6 to 21 August 2016. For sport fans, families and everyone else we welcome you to experience the Olympic Games on the beach in The Hague Rio style. The Olympic Experience is the place to be this summer!

During daytime you can participate in all kinds of sports under the guidance of more than 20 different sports federations. In the afternoon and evening you can watch the Olympic Games action live on the big screen cheering on your favourite athletes. Besides sport there will be lots of entertainment to enjoy plus many current and former Olympians stopping by to say hello.

Tickets:

Adults: 10 euro

Kids 4-18: 5 euro

Kids under 4: free

Extra information for specific groups:

In addition to the regular ticket on offer the VIP Copacabana Lounge package is also available for purchase. The Copacabana Lounge package includes access to the Lounge, delicious food served daily with all drinks included. You will have the ultimate view of the big screen to catch all the Olympic action unfold.

We look forward to hosting you in the Copacabana Lounge during the 31st edition of the Summer Olympic Games

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!