Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel miste superbenen

Van der Poel miste superbenen

Cheer!

ZOLDER - Mathieu van der Poel was de laatste weken de man in vorm, maar de Nederlandse veldrijder slaagde er op Belgisch grondgebied niet in om zijn wereldtitel te prolongeren. Hij finishte na wat tegenslag in de slotfase als vijfde. "Ik wist al snel dat het moeilijk zou worden om te winnen. De benen waren niet super."

Deel dit artikel op social media

Van der Poel kwam in de slotfase vast te zitten in het voorwiel van zijn Belgische concurrent en latere kampioen Wout van Aert. De Nederlander verloor veel tijd en kon de achterstand op de koplopers niet meer goedmaken. Zelfs de derde plaats verspeelde hij. "Het was heel moeilijk voor me, vooral mentaal."

Uitgeblust passeerde hij als vijfde de streep. "Voor de derde plaats kan ik me niet echt motiveren", gaf de wereldkampioen van vorig jaar toe. "Ik kwam hier om te winnen. En dat is niet gelukt. Het was gewoon niet de dag waar ik op gehoopt had."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!