Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sterke start Nederlandse zeilers bij wereldbeker in Miami

Sterke start Nederlandse zeilers bij wereldbeker in Miami

RoadToRio

Cheer!

MIAMI - De Nederlandse zeilers van team Delta Lloyd zijn zeer goed gestart tijdens de wereldbekerwedstrijden in Miami. Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg wint beide wedstrijden. Windsurfster Lilian de Geus won de eerste race. Dat deden Mandy Mulder en Coen de Koning ook. Dorian van Rijsselberge pakte een derde plaats en Marit Bouwmeester een zesde. 

De wereldbeker is voor de olympische zeilers de eerste grote krachtmeting van 2016. De eerste dag werd gekenmerkt door veel wachten, weinig wind en laat finishen. Uiteindelijk kwamen alle tien olympische klassen minimaal één keer in actie.

Van Schaardenburg wint race 1 en 2
Laser zeiler Rutger van Schaardenburg won beide races. Met name in de eerste race overtuigde Van Schaardenburg met een voorsprong van bijna twee minuten op de nummer twee. Van Schaardenburg: "Het is absoluut een ideale start. Het waren lastige condities vandaag. Weinig wind die van alle kant kwam. Ik wilde niet beginnen met een slecht resultaat en dat is gelukt".

Ook Nicholas Heiner kende een sterke start. Heiner staat met een score van vier en vijf op een derde plaats in het sterk bezette laserklassement. Bij de vrouwen in de Laser Radial klasse finishte Marit Bouwmeester, in de enige race van de dag, als zesde.

Ook winst voor Lilian de Geus
Bij de vrouwen in de RS:X klasse pakte windsurfster Lilian de Geus ook direct de winst. Bij de mannen finishte olympisch kampioen Dorian van Rijsselberge als derde, Kiran Badloe kwam als zevende over de meet in de enige race van de dag.

Mulder en De Koning sterke comeback
Nacra17 duo Mandy Mulder en Coen de Koning openden ook met een overwinning. Samen met de zevende plaats in race twee is dat goed voor een koppositie in het klassement. Het Argentijnse duo Santiago Lange en Cecilia Carranza Saroli, de winnaars van de tweede race, staan op de tweede plaats.

49erFX klasse
In de eerste race wisten zowel Nina Keijzer en Claire Blom, uitkomend voor Team Magic Marine, als Annemiek Bekkering en Annette Duetz, uitkomend voor de Delta Lloyd Talentploeg, geen rol van betekenis te spelen. Keijzer en Blom finishten als 19e en Bekkering & Duetz als 22e. In de tweede race van de dag boekten beide teams progressie. Keijzer en Blom finishten als derde en Bekkering en Duetz als 14e. In het klassement staan Keijzer en Blom na dag 1 op de achtste plaats. Bekkering en Duetz vinden we terug op de 18e plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger, Lilian, Dorian, Mandy, Coen, Nina, Claire, Marit en Kiran aan!