Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers weer beste Nederlandse atlete

Schippers weer beste Nederlandse atlete

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Dafne Schippers is, zoals verwacht, tot beste Nederlandse atlete van het jaar uitgeroepen. Schippers, ook al sportvrouw van het jaar en beste Europese atlete, kreeg de voorkeur boven Sifan Hassan, Jip Vastenburg en Maureen Koster. In de jury zitten oud-atleten en journalisten.

Deel dit artikel op social media

Schippers, die voor de vijfde keer op rij de verkiezing wint, won bij de WK atletiek in China goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. Bij de verkiezing voor beste atlete van de wereld, moest zij de eer aan de Keniaanse middenafstandsloopster Genzebe Dibaba laten.

Bonevacia beste atleet

Bij de mannen werd Liemarvin Bonevacia gehuldigd (goud op de 400 meter NK indoor en outdoor). Hij troefde drievoudig winnaar Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun en Thijmen Kupers af.

Marlou van Rhijn was volgens de stemgerechtigde deskundigen de beste paralympisch atlete. Ze won de concurrentiestrijd met Kenny van Weeghel en Ronald Hertog. Meerkampster Inge Drost was het opmerkelijkste talent in 2015.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne, Sifan, Jip, Liemarvin, Eelco, Pieter, Thijmen, Marlou, Kenny en Ronald aan!