Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers loopt bij EK in Amsterdam waarschijnlijk alleen 100 meter

Schippers loopt bij EK in Amsterdam waarschijnlijk alleen 100 meter

RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - Dafne Schippers loopt in juli bij de EK atletiek in Amsterdam mogelijk alleen de 100 meter. De 200 meter, waarop ze regerend wereldkampioen is, laat ze waarschijnlijk schieten.

Deel dit artikel op social media

"Het is nog steeds een beetje twijfelachtig, maar het ziet ernaar uit dat ik alleen de 100 meter ga lopen", aldus Schippers, die op die afstand de nummer twee van de wereld is.

"Ik denk namelijk dat twee afstanden lopen te belastend is. Maar het kan ook zo zijn dat ik in mijn voorbereiding weinig 200 meters gelopen heb en dan doe ik hem wel in Amsterdam. Dat is nog even afwachten. Later in het seizoen bepaal ik het pas."

De EK, die van 6 tot en met 10 juli gehouden worden in het Olympisch Stadion, zijn voor de 23-jarige Schippers een belangrijke wedstrijd in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een maand later.

"Ik vind het heel erg leuk om dan nog een keer in Amsterdam te lopen, hopelijk in een vol stadion. Daar kan ik echt enorm van genieten."

Stabielere start

Momenteel bereidt Schippers zich voor op het indoorseizoen. De komende weken staat ze aan de start bij wedstrijden in Karlsruhe, Berlijn, Glasgow en bij de NK indoor in Apeldoorn, waarna ze in maart in actie komt bij de WK indoor in het Amerikaanse Portland.

"Ik ben nu nog lekker aan het trainen. Er zijn geen gekke dingen en ik voel geen pijntjes. Ik ben gewoon goed bezig en werk vooral aan mijn start. Dat is namelijk het punt waarop ik nog de meeste winst kan boeken. Ik moet mijn start stabieler krijgen."

Die winst is mogelijk ook nodig, omdat Schippers op de olympische 200 meter er een extra concurrente bij zal krijgen in vergelijking met haar gouden race van afgelopen zomer op de WK. Regerend olympisch kampioene Allyson Felix richtte zich toen helemaal op de 400 meter.

Door een programmawijziging, die onlangs werd doorgevoerd, kan de 30-jarige Amerikaanse de 400 meter in Rio wél met de 200 meter combineren.

"Dat vind ik helemaal niet erg, hoor", reageert Schippers. "Ik wil tegen de besten van de wereld lopen. Dan kan er achteraf ook niet gezegd worden: die of die liep niet mee. Ik heb me er de afgelopen tijd ook niet druk om gemaakt. We zien het wel op de Spelen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!