Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Piek en Muskens naar kwartfinale in India

Piek en Muskens naar kwartfinale in India

RoadToRio

Cheer!

LUCKNOW - Selena Piek en Eefje Muskens zijn donderdag tijdens de Syed Modi International Badminton Championships in het Indiase Lucknow, doorgedrongen tot de laatste acht. Het als derde geplaatste Nederlandse duo was in twee sets te sterk voor het Indiase koppel Aparna Balan en Prajakta Sawant.

Piek en Muskens, die eerder die dag te horen kregen dat ze plaats acht op de wereldranglijst bekleden, waren vooraf duidelijk de favoriet tegen de nummer 117 op de wereldranglijst. Toch wisten de Indiase dames ervoor te zorgen dat hun tegenstanders het niet cadeau kregen.

In de eerste game wisten zij de Nederlanders tot 16-17 voor te blijven. Daarop trokken Piek en Muskens een sprintje en brachten zij de eerste game in veiligheid door deze te pakken met 21-17. Ook de tweede game, waarin de Indiase dames nooit meer op voorsprong kwamen, was voor Piek en Muskens met 21-17. De kwartfinale was na 39 minuten spelen veiliggesteld.

Morgen zullen de als enig overgebleven Nederlanders van dit toernooi het in de kwartfinale opnemen tegen het Russische koppel Bolotova/Kosetskaya (WR55) die in de tweede ronde het Thaise koppel Kititharakul/Prajongjai (WR23) wisten te verslaan met 21-13, 17-21 en 19-21.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje en Selena aan!