Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Piek en Muskens naar halve finales in India

Piek en Muskens naar halve finales in India

RoadToRio

Cheer!

LUCKNOW - Badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens hebben in het Indiase Lucknow de halve finales bereikt van het Grand Prix Gold toernooi, de Syed Modi International Badminton Championships 2016.

Deel dit artikel op social media

Nadat ze in de eerste twee ronden overwinningen hadden behaald tegen Indiase koppels, moest het Nederlandse duo vandaag in de kwartfinale aantreden tegen Ekaterina Bolotova / Evgeniya Kosetskaya uit Rusland (WR55). Piek bleek na een dag van ziekte fit genoeg om te spelen en dwong met Muskens een overwinning in straight sets af: 21-15 en 21-17.

Met deze overwinning verzamelen Piek en Muskens belangrijke punten voor de Olympische spelen in Rio. "We zijn tevreden met ons spel. De halve finale op een Grand Prix Gold toernooi is zeker niet slecht, maar we gaan natuurijk voor een plaats in de finale morgen" aldus Muskens.

Piek en Muskens, sinds deze week de nummers acht van de wereld en voor het eerst deelnemend aan dit toernooi, treffen morgen in de halve finale het als eerste geplaatste Koreaanse koppel Chang Ye Na en Hee So Lee (WR5) voor een plek in de finale. Één keer eerder troffen ze dit Koreaanse duo tijdens de Yonex Sunrise Hong-Kong open in november vorig jaar. Toen trokken de Koreanen in drie games aan het langste eind.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!