Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Terrein en Vervoer

Terrein en Vervoer

Olympic Experience

Cheer!

Adres: De Olympic Experience vindt plaats op het sportstrand van Den Haag - Strandweg 4, Scheveningen.

Openingstijden: De Olympic Experience is van 6 tot en met 21 augustus en is dagelijks geopend van 10 uur ’s ochtends tot 24 uur ’s avonds.

Deel dit artikel op social media

Eten en drinken
Op het evenemententerrein zijn volop eet- en drinkgelegenheden. Je kunt betalen met je pinpas of muntjes kopen. 1 muntje kost €2,50.

Infobalie
Bij de informatiebalie kun je terecht voor vragen over het programma, de weersverwachtingen, de voorzieningen, het openbaar vervoer en de activiteiten op de Olympic Experience. Dit is ook de plek om gevonden voorwerpen in te leveren of verloren voorwerpen te melden. De infobalie bevindt zich bij de ingang op het evenemententerrein.

Minder validen
Met een strandrolstoel of een strandrollator kun je het strand van Kijkduin of Scheveningen op. Je kunt verschillende soorten rolstoelen en rollators huren bij Biesieklette: biesieklette.nl. Ook het strandpaviljoen Gotha en de Jutterskeet in Kijkduin hebben strandrolstoelen te leen. Meer informatie over de toegankelijkheid van de Haagse stranden lees je op de pagina Haagse stranden toegankelijk met een handicap. 

Op de Olympic Experience kunnen mensen met een beperking ook een groot aantal sporten uitproberen. We streven ernaar dat zoveel mogelijk activiteiten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, maar niet alle sportactiviteiten lenen zich daarvoor. 

Kluisjes
Op de Olympic Experience zijn kluisjes aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. Het huren van de kluisjes is gratis. Je vindt ze in de buurt van de hoofdentree, bij de ingang van het sportcircuit.

Gevonden voorwerpen
Ben je iets kwijt of verloren op het terrein van de Olympic Experience, meld dit dan bij de infobalie op het terrein. De infobalie vind je bij de ingang van het evenemententerrein.

VERVOER EN PARKEREN

Gezien de verwachte drukte raden we je sterk aan om met het openbaar vervoer te komen.

Openbaar vervoer

Vanaf station Den Haag Holland Spoor kunt u tram 11 richting Scheveningen Strand nemen en uitstappen bij halte Strandweg. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen.

Vanaf station Den Haag Centraal kunt u met HTM bus 22 en uitstappen bij Duinstraat. Vanaf daar is het 8 minuten lopen of kunt u overstappen op tram 11. Het combiticket van NS is ook geldig op de buslijnen van HTMbuzz.

Bij de NS kun je combitickets kopen, waarbij je korting krijgt op je treinkaartje én een ticket krijgt die toegang geeft tot de Olympic Experience.

Boot vanuit Den Haag Centraal 

Van 6 tot en met 21 augustus vaart Olympic ExpeRio Grande, de Willemvaart, vanaf Den Haag Centraal naar de Olympic Experience met de aangepaste Strand Relax. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten en kost 5 euro per persoon. De boten varen om 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, 22.00 en 24.00 uur naar het strand van Den Haag. Om 00.45 uur varen er nog boten terug naar Den Haag Centraal vanuit de Haringkade/Vijzelstraat.

Reserveren is wenselijk. Kijk voor meer informatie op: willemsvaart.nl of mail naar info@willemsvaart.nl.

Fiets

  • OV fiets: Pak de fiets vanaf het station; 
  • Haagsche stadsfiets: Huur een fiets vanaf een groot aantal punten in Den Haag; 
  • Fietsenstallingen: Bij het terrein is een fietsenstalling. Voor een beveiligde stalling kun je naar Bieskelette.

Auto
De Olympic Experience is lastig bereikbaar met de auto. Op de boulevard, aangrenzend aan het evenemententerrein is parkeren niet mogelijk. Kom je toch met de auto, dan kun je op eigen gelegenheid in de omgeving parkeren. Houd rekening met zeer drukke wegen.

Via de website uitjeauto.nl kan eenvoudig een parkeerplaats worden gereserveerd voor strandzondagen en evenementen in Scheveningen. Hierdoor ben je verzekerd van een parkeerplaats op loopafstand van het strand.

Via de website van gemeente Den Haag vind je de verschillende P+R garages. 

Houd vanaf de snelweg 'Scheveningen-Haven' aan. Het adres is Strandweg 4 (Scheveningen). Als je met de auto komt, is het advies als adres Adriaan Maasplein te gebruiken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!