Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten gedeeld aan de leiding in mistig Abu Dhabi

Luiten gedeeld aan de leiding in mistig Abu Dhabi

RoadToRio

Cheer!

ABU DHABI - Ook op de zaterdag van het Abu Dhabi Golf Championship gooide mist roet in het eten en kon de derde ronde na een paar uur vertraging niet uitgespeeld worden. Een onverstoorde en op de greens sterke Joost Luiten speelde tien goede holes en deelt voorlopig de leiding met een aantal topspelers.

Deel dit artikel op social media

De leiders staan op tien slagen onder par. Geen van allen heeft de derde ronde zaterdag echter kunnen voltooien.

Opnieuw werd het toernooi van de Europese Tour in de woestijn geplaagd door hardnekkige mist. Dat was vrijdag ook al het geval, waardoor zestig spelers niet voor donker binnen waren. Zij moesten zaterdag extra vroeg uit bed, maar konden toch pas na drie uur wachten de baan op.

Luiten kon tien holes afwerken. Hij noteerde vier birdies en verloor alleen op de negende hole, een par 4, een slag. Dat bracht hem op kop met behalve McIlroy ook nog de Zuid-Afrikaan Branden Grace, de Engelsman Ian Poulter en de Amerikaan Rickie Fowler. "Op die tien holes maak ik eigenlijk één echte fout,' zei Luiten. "Op hole 9 mis ik een korte putt. Het werd al wat donkerder en daardoor was ik toch iets gehaast bij die putt. Zonde van die bogey, maar dat zure gevoel spoel ik weg met een heel mooie wedge van 75 meter op mijn volgende en laatste hole van de dag. Ik sla die bal op hole 10 dood bij de pin voor birdie."

Het Abu Dhabi Golf Championship is het eerste toernooi van Luiten in 2016.  De nummer 87 van de wereld maakt in de Verenigde Arabische Emiraten na een pauze van ruim een maand zijn rentree op de Europese Tour.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!