Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga: hier hebben we op gewacht

Havenga: hier hebben we op gewacht

Coaching RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - Hij prijst zich gelukkig dat Oranje in een poule zat met drie goede tegenstanders en dus al drie serieuze wedstrijden heeft kunnen spelen, maar bondscoach Arno Havenga beseft ook dat de EK waterpolo nu pas echt beginnen voor zijn vrouwen. "Dit is het moment waarop we gewacht hebben. Nu gaat het er echt om."

Deel dit artikel op social media

En dan doelt hij niet op de kwartfinale tegen Duitsland, die Nederland afgetekend met 19-2 won. De bondscoach kijkt al verder, naar de halve finale op donderdag en eigenlijk ook al naar de eindstrijd van vrijdag. Voor de nieuwe Europees kampioen ligt immers een olympisch ticket klaar en daarvoor is de vice-wereldkampioen naar Belgrado afgereisd.

"Ik denk dat we er goed voor staan en tot nu toe heel goed gespeeld hebben. Tegen Hongarije, Rusland en Griekenland hebben we een goed niveau gehaald. Ik ben zeer tevreden."

Grote favoriet

Tegen Griekenland werd de zege pas op de valreep veiliggesteld, maar Oranje wist zich toen al verzekerd van de groepswinst. Met gemakzucht en concentratieverlies als gevolg. Maar erkende toplanden als Hongarije en Rusland kregen geen voet aan de grond tegen het sterke Oranje.

"Iedereen heeft het er al over dat wij de favoriet voor goud zijn. Dat is nieuw voor ons. Maar volgens mij gaan we daar heel goed mee om. Het is volgens ons ook wel realistisch. We hebben Italië en Spanje zien spelen. Dat zijn echt heel goede ploegen, maar wij zijn er echt van overtuigd dat wij beter zijn."

Geen twijfel

De opponent van Oranje in de halve finales is titelhouder Spanje, dat Rusland met 12-8 klopte en twee jaar geleden Nederland in de EK-finale met 10-5 de baas was. De Spaanse vrouwen grepen in 2012 bovendien olympisch zilver en een jaar later zelfs de wereldtitel.

"Een zeer degelijke ploeg", erkent Havenga. "Een goede ploeg met een heel goede midvoor. De afgelopen jaren is Spanje het enige land geweest in Europa waar we meerdere malen van verloren hebben. Maar we hebben ze hier zien spelen en dat heeft ons niet aan het twijfelen gebracht. De meiden hebben heel veel vertrouwen in zichzelf."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arno aan!