Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase en De Bakker uitgeschakeld in Melbourne

Haase en De Bakker uitgeschakeld in Melbourne

RoadToRio

Cheer!

MELBOURNE - Na de eerste dag van de Australian Open in Melbourne zit het toernooi voor de Nederlandse mannen er alweer op. Voor Thiemo de Bakker was dat geen schande: hij ging tegen Marin Cilic eervol met 7-6 (4), 5-7, 2-6, 4-6 ten onder.

Deel dit artikel op social media

De Bakker kende een uitstekende start tegen de Kroaat. Mede dankzij goed serveren pakte hij de eerste set en kwam hij in de tweede met 4-1 voor. Een aantal vreemde keuzes op belangrijke punten maakten hem echter onzeker en even lukte niets meer.

In de vierde set herpakte hij zich,maar inmiddels was Cilic op stoom. De nummer 12 van de plaatsingslijst, die in 2010 al eens de halve finales haalde, sloeg toe op zijn derde matchpoint.

Haase

Eerder werd Robin Haase al uitgeschakeld. De Hagenaar stelde teleur en was met 6-7 (4), 4-6, 4-6 niet opgewassen tegen Mirza Basic.

De 24-jarige Bosniër is de nummer 138 van de wereld en niet in het bezit van een noemenswaardig wapen. Hij schonk z'n tegenstander ook volop kansen, maar de ietwat angstig spelende Hagenaar wist pas z'n twaalfde breekpunt te benutten.

Op dat moment stond hij echter al twee sets en een break achter. Tot overmaat van ramp verloor Haase direct opnieuw z'n opslag. Vijf games later was het eerste grandslamtoernooi van het jaar voor de vijfde opeenvolgende keer na de eerste ronde voorbij voor onze landgenoot.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thiemo en Robin aan!