Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groepsindeling OKT's waterpolo bekend

Groepsindeling OKT's waterpolo bekend

RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De waterplodames zijn bij de loting voor het OKT in Gouda (21-28 maart) gekoppeld aan Italië, Rusland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Cuba. De beste vier van de groep gaan naar de kwartfinales, de winnaars van de kwartfinales naar Rio.

Deel dit artikel op social media

Oranje verloor zaterdag in de EK-finale van Hongarije en greep daardoor naast directe kwalificatie voor Rio. In Gouda gaat het in maart de strijd aan met de nummers drie (Italië), zes (Rusland) en zeven (Frankrijk) van de EK.

Nederland ontloopt in de groepsfase wereldkampioen Amerika en de onttroonde Europese kampioen Spanje. Die zitten in de andere groep, met Griekenland, Canada, Japan en Zuid-Afrika.

Ook tegenstanders mannen bekend

De Nederlandse heren plaatsten zich dankzij hun twaalfde plaats op de EK ternauwernood voor het OKT in april in het Italiaanse Triëst. Bij de loting voor dat OKT werd Oranje gekoppeld aan Spanje, Italië, Duitsland, Kazachstan en Zuid-Afrika.

Spanje legde zaterdag bij de EK in Belgrado beslag op de vijfde plaats, Italië werd zesde en Duitsland was in de strijd om de elfde plaats te sterk voor Nederland.

De andere groep bestaat uit Hongarije (brons in Belgrado), Rusland (achtste), Roemenië (negende), Frankrijk (tiende), Slowakije (dertiende) en Canada. Ook bij de heren verdient de topvier een ticket voor de Spelen van Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yasemin, Vivian, Maud, Lieke, Sabrina, Nomi, Marloes, Isabella, Dagmar, Amarens, Leonie, Laura, Debby, Arno, Robin, Joep, Jesse, Thomas, Jorn, Eelco, Roeland, Ruben, Yoran, Lars, Lars, Ruud en Robin aan!