Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bijrol Nederlandse schaatssters op 500 meter, weer Chinese zege

Bijrol Nederlandse schaatssters op 500 meter, weer Chinese zege

Cheer!

STAVANGER - Bij afwezigheid van Jorien ter Mors hebben de Nederlandse schaatssters zaterdag een bijrol gespeeld op de tweede 500 meter bij de World Cup in Stavanger. De overwinning ging naar Jing Yu.

Deel dit artikel op social media

Yu noteerde een knap baanrecord van 37,61. De tweevoudig wereldkampioene sprint had sinds maart 2012 geen individuele World Cup-wedstrijd meer gewonnen. Daarmee zegevierde voor de tweede dag op rij een Chinese, want vrijdag was Hong Zhang de beste in Noorwegen.

De olympisch kampioene op de 1000 meter moest nu genoegen nemen met de zilver, in dezelfde tijd als een dag eerder: 37,82.

Het brons ging verrassend naar de Canadese Heather McLean (38,02), die eerder deze winter in Inzell voor het eerst op het podium stond in de wereldbeker.

Ter Mors, vrijdag goed voor brons op de eerste 500 meter, is al terug naar Nederland en startte niet op de tweede 500 meter. Margot Boer was nu met 38,79 de beste Oranje-schaatsster, maar de veelvoudig Nederlands kampioene sprint reed bijna een halve seconde langzamer dan een dag eerder en eindigde slechts als dertiende.

Janine Smit en Anice Das reden beiden 38,90, maar Smit was 0,009 seconden sneller dan haar landgenote. De Nederlandse vrouwen eindigden als zestiende en zeventiende, terwijl Floor van den Brandt (38,98) achttiende werd.

WK sprint

Boer, Das en Smit strijden dit weekend samen met Ter Mors om het laatste ticket voor het WK sprint.

Daarvoor wordt een klassementje gemaakt over de snelste 500 en 1000 meter in Stavanger en Ter Mors zette vrijdag zulke snelle tijden neer (37,99 en 1.14,52), dat ze besloot om zaterdag niet meer van start te gaan.

Sanneke de Neeling en Marrit Leenstra zijn al zeker van het toernooi dat eind februari in Seoul wordt gehouden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!