Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Baanwielrenster Wild wint wereldbekerklassement omnium

Baanwielrenster Wild wint wereldbekerklassement  omnium

RoadToRio

Cheer!

HONG KONG - Kirsten Wild heeft zondag (lokale tijd) op de slotdag van de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Hongkong het eindklassement van het omnium veilig gesteld.

Deel dit artikel op social media

De Zwolse Kirsten Wild ging na een achttiende plek op de 500 meter tijdrit en een vijfde plek op de vliegende ronde als zevende in het tussenklassement van het omnium de puntenkoers in. Na de puntenkoers eindigde Wild als achtste op het omnium en stelde daarmee haar eindoverwinning in de wereldbeker veilig. Met 308 punten hield ze de Britse Laura Trott (300 punten), die wel het omnium in Hongkong op haar naam schreef en de Wit-Russin Tatsiana Sharakova (300 punten) achter zich.

Veldt vijfde in eindklassement
Ook Tim Veldt kwam in Hongkong uit op het omnium. Na een matige eerste dag noteerde hij op de kilometer de zevende tijd en eindigde hij op de vliegende ronde als negende. Na de puntenkoers eindigde Veldt als veertiende in het klassement (86 punten). In het eindklassement van de wereldbeker is de Amsterdammer als vijfde geëindigd met 200 punten. De winst in het eindklassement ging naar de Fransman Thomas Boudat (322 punten).

Ervaring
Kyra Lamberink die met name naar Azië was afgereisd om op internationaal niveau ervaring op te doen kwam in actie op de keirin. In de eerste ronde en de herkansing bleek de pas 19-jarige Lamberink nog niet opgewassen tegen het internationale geweld. Ze haalde de volgende ronde niet, maar heeft toch veel gehad aan haar deelname. “Ik ben een ervaring rijker en ik heb nu gezien, waaraan ik de komende tijd nog moet werken.”

De winst op de keirin ging naar de Litouwse Simona Krupeckaite.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten en Tim aan!