Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Swim Cup: Dubbel wereldrecord voor Lisette Teunissen

Swim Cup: Dubbel wereldrecord voor Lisette Teunissen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - Paralympisch zwemster Lisette Teunissen heeft op de eerste dag van de Swim Cup in het Amsterdamse Sloterparkbad twee wereldrecords gezwommen. In haar handicapklasse (S3) verbeterde ze de mondiale toptijd op de 50 meter rugslag (50.31 seconden) en de 200 meter vrije slag (3.26,62).

Deel dit artikel op social media

Ook Liesette Bruinsma verbeterde een wereldrecord op de 200 meter vrije slag. In haar handicapklasse (S11) tikte ze aan na 2.29,10. Naast de drie wereldrecords sneuvelden er vijf Nederlandse records. Op de 200 meter vrije slag waren er nationale toptijden voor Manon Vermariën (S9), Marije Oosterhuis (S10) en Marlou van der Kulk (S14). Op de 100 meter vrije slag tekenden Thijs van Hofweegen (S6) en Olivier van de Voort (S10) voor een nieuwe toptijd.

De Swim Cup in Amsterdam is één van de drie kwalificatiemomenten voor de zwemmers richting de Paralympische Spelen van Rio 2016. Teunissen (50 meter rugslag), Van der Kulk (200 meter vrije slag) en Michael Schoenmaker (100 meter vrije slag S4) hadden tijdens de WK eerder dit jaar al aan de limiettijden voldaan. Van Hofweegen en Van de Voort zwommen in Amsterdam op de 100 meter vrije slag onder de limiet.

Paralympische Spelen
Welke zwemmers zich kwalificeren voor Rio 2016, is afhankelijk van het aantal startbewijzen dat de Nederlandse ploeg internationaal verovert. De definitieve selectie voor de Paralympische Spelen wordt bekendgemaakt na de Swim Cup in Eindhoven (2-10 april 2016).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisette, Liesette, Chelsea en Michael aan!