Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Onnavolgbaar Oranje naar kwartfinales WK

Onnavolgbaar Oranje naar kwartfinales WK

RoadToRio

Cheer!

NAESTVED - De Nederlandse handbalsters zijn op onnavolgbare wijze doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK. De ploeg van bondscoach Henk Groener liet geen spaan heel van Servië: 36-20.

Deel dit artikel op social media

Het bereiken van de kwartfinales betekent dat Nederland zich zo goed als zeker heeft geplaatst voor het olympisch kwalificatietoernooi, waar volgend jaar de startbewijzen voor Rio 2016 worden verdeeld. De beste zeven van dit WK gaan naar het OKT.

De Servische dames waren op het vorige WK nog verliezend finalist. Sindsdien zijn een paar toppers gestopt, maar de manier waarop zij werden gedeclasseerd, was opmerkelijk.

Al na een paar minuten stond Oranje met liefst 7-1 voor. Opnieuw stond keepster Tess Wester aan de basis van de goede start. Niet alleen met enkele puike reddingen, maar vooral door haar snelle voortzetting, waardoor de breaks (de specialiteit van Oranje) er stuk voor stuk invlogen.

Door een paar strafjes haperde de machine even, maar al snel werd de draad weer opgepikt en bij de rust was het verschil elf punten: 17-6. Dankzij een paar schitterende goals in het begin van de tweede helft was de voorsprong groot genoeg en kreeg ook de bank speeltijd.

Dat betekende dat Servië de score wat draaglijker kon maken, maar de oorwassing was er niet minder om. "We gaan nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet", schalden de Oranje-dames na het laatste fluitsignaal.

In de kwartfinales wacht de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Spanje. Na afloop was er toch nog wat ongeloof bij Danick Snelder en Nycke Groot. "Ik ben wel een beetje verrast, ja", zei Snelder. "Maar in een flow lukt alles." En Groot: "Het staat echt op het scorebord."

Snelder: "We hadden gezegd: we komen uit de kleedkamer en laten vanaf de eerste minuut zien wat we kunnen. En focussen op de dekking, dat is goed gelukt. Ze wisten gewoon niet wat ze moesten doen."

Zijn de Oranje-meiden nu wereldtop? "We horen in ieder geval bij de beste acht van de wereld."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nycke, Danick, Estavana, Lois, Angela, Tess, Michelle, Debbie, Lynn, Jessy, Yvette, Laura, Sanne, Marieke, Martine en Henk aan!