Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeugdige waterpolosters willen via EK naar Spelen

Jeugdige waterpolosters willen via EK naar Spelen

RoadToRio

Cheer!

VEENENDAAL - Met een jonge ploeg reikten de Nederlandse waterpolodames dit jaar tot de finale van het WK. Een stunt die wat belooft voor Rio. Een aantal van de meiden zat in 2008, toen Oranje olympisch kampioen werd, op de basisschool.

Deel dit artikel op social media

Keepster Laura Aarts: "Ik weet nog wel dat ik dingen gezien heb in het nieuws. Ik was toen net een beetje bezig met waterpolo, dus ik had wel door van: goh, dat is mijn sport. Pas toen ik ouder werd, kreeg ik pas echt door dat ze gewoon olympisch kampioen waren."

Met de verloren WK-finale is het huidige Oranje een ervaring rijker. Maud Megens: "Het was voor mij wel echt een stap van jongste speelster die net meedoet naar iemand die echt wat kan bijdragen aan het team."

Twee kansen
Nederland moet zich nog plaatsen voor de Spelen in Rio en de beste manier om dat te doen is om in januari in Belgrado Europees kampioen te worden. Een finaleplaats is niet genoeg.

De tweede en laatste kans op Rio is in maart bij het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda. Daar moet Oranje dan bij de beste drie eindigen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura en Maud aan!