Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga maakt EK-selectie bekend

Havenga maakt EK-selectie bekend

RoadToRio

Cheer!

LOS ANGELES - Bondscoach Arno Havenga heeft vandaag in Los Angeles de definitieve selectie voor het EK in Belgrado bekend gemaakt. De Oranje waterpolodames bereiden zich op dit moment in Amerika voor op de Europese titelstrijd. Het EK in Belgrado is van 10 t/m 23 januari 2016. Het EK begint voor Oranje op zondag 10 januari met de wedstrijd tegen Hongarije.

Deel dit artikel op social media

Arno Havenga neemt de volgende speelsters mee naar Belgrado: Debby Willemsz, Laura Aarts, Yasemin Smit, Lieke Klaassen, Dagmar Genee, Amarens Genee, Maud Megens, Nomi Stomphorst, Sabrina van der Sloot, Isabella van Toorn, Marloes Nijhuis, Vivian Sevenich en Leonie van der Molen.

Oranje speelt op het EK in poule A met Hongarije, Rusland, Griekenland, Portugal, Turkije. In poule B zitten Spanje, Servië, Italië, Duitsland, Frankrijk, Kroatië.

Arno Havenga: “De afgelopen periode hebben we veel wedstrijden gespeeld in wisselende samenstellingen. Dat heeft ons veel informatie gegeven over de speelsters en de ploeg als geheel. Op basis hiervan hebben we de keuze gemaakt om de succesvolle selectie van de afgelopen WK te selecteren voor het EK. De groep is na Kazan met twee speelsters uitgebreid naar achttien. Daarmee zijn we in de breedte gegroeid en is er een goede basis voor zowel individuele ontwikkeling als die van het team. Ik was er uit en heb mede daarom de selectie nu al bekend gemaakt. Zo kunnen we de komende wedstrijden ook in de EK-samenstelling spelen. Na het EK voegen de 5 afgevallen speelsters zich weer bij de ploeg.”

De waterpolodames nemen deel aan de Holiday Cup in Los Angeles, waar ze spelen tegen USA, Italië en Spanje. Vandaag staat nog een wedstrijd tegen Italië op het programma. Daarna vliegt de ploeg weer naar Nederland. Op maandag 28 december speelt Oranje een oefeninterland tegen Rusland in zwembad De Vallei in Veenendaal.

Oranje vertrekt donderdag 7 januari naar Belgrado.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Yasemin, Lieke, Nomi, Sabrina, Maud, Debby, Laura, Dagmar, Amarens, Isabella, Leonie en Vivian aan!