Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters spelen OKT in Frankrijk

Handbalsters spelen OKT in Frankrijk

RoadToRio

Cheer!

OOSTERBEEK - Door de mooie tweede plaats op het WK in Denemarken is het Nederlands Damesteam geplaatst voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. De tegenstanders zijn Frankrijk (nummer 7 bij het WK), Japan (nummer 19 bij het WK) en Tunesië (nummer 21 bij het WK).

 

Deel dit artikel op social media

De nummer één en twee van iedere poule plaatst zich voor de Olympische Spelen. De speelplaats is Metz in Frankrijk.

Na de verloren WK-finale gaf bondscoach Henk Groener aan: "Deelname aan de Olympische Spelen van 2016 is nu haalbaar. Met de finaleplaats hebben we onszelf een groot plezier gedaan, want we krijgen nu een gunstige indeling voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT)’’, aldus Groener.
 
Het OKT is de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen. Van 17 tot en met 20 maart 2016 worden op drie verschillende plaatsen in poules van vier gespeeld voor de laatste zes startbewijzen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

OKT 1 in Frankrijk (Metz): Nederland, Frankrijk, Japan, Tunesië.
OKT 2 in Denemarken: Roemenië, Denemarken, Uruguay, Montenegro.
OKT 3 in Rusland: Polen, Rusland, Zweden, Mexico.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana, Danick, Tess, Nycke, Angela, Marieke, Jessy, Debbie, Laura, Lois, Sanne, Lynn, Sanne, Yvette, Kelly, Michelle, Martine en Henk aan!