Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters naar laatste vier op WK

Handbalsters naar laatste vier op WK

RoadToRio

Cheer!

KOLDING - De Nederlandse handbalsters hebben op het wereldkampioenschap in Denemarken de laatste vier bereikt. In de kwartfinales werd grootmacht Frankrijk met 28-25 verslagen. De tegenstander in de halve finale van vrijdag is Polen, dat Rusland uitschakelde.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlands vrouwenteam kwam in het verleden op een WK nooit verder dan de vijfde plaats. Dat was in 2005. Frankrijk daarentegen veroverde in 2003 de wereldtitel en won EK-brons in 2002 en 2006 en WK-zilver in 2009 en 2011. De afgelopen jaren kwamen Oranje en Frankrijk elkaar op de titeltoernooien zes keer tegen en telkens ging de zege naar Frankrijk.

Fantastische Wester
Met een opnieuw fantastische Tess Wester op doel kende Nederland in Kolding een prima start. Halverwege de eerste helft ging het wat minder en na drie foute aanspeelpasses keek de ploeg een tijdlang tegen een kleine achterstand aan.

Nog voor rust groeide Nederland weer in de wedstrijd en vooral dankzij Yvet Broch (vier goals uit vier pogingen), Estavana Polman (twee goals terwijl ze keepster Wester verving) en de reddingen van Wester leidde Oranje halverwege met 15-12.

Na rust kende Nederland twee keer een wat slordige periode, waardoor Frankrijk zich kon terugknokken tot 16-13 en 22-20, maar mede dankzij zes goals op rij van Polman, waarvan vier uit een strafworp, bleef Oranje aan de leiding.

Met nog drie minuten te gaan voorkwam Wester met een magistrale redding dat Frankrijk uit een break op 26-25 kwam. Polman, met haar tiende doelpunt, en Lois Abbingh maakten er in de slotminuten nog 28-25 van.

OKT
Behalve een plaats bij de laatste vier leverde de zege Oranje ook een ticket voor een van de drie OKT's op. Daar kan deelname aan de Olympische Spelen verdiend worden.

Vrijdag wacht in Herning om 18.00 uur Polen, waartegen in de groepsfase ook gespeeld werd. Nederland won dat duel met 31-20.

Foto: Tess Wester

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tess, Estavana, Lois, Michelle, Martine, Debbie, Lynn, Nycke, Jessy, Laura, Danick, Marieke, Sanne, Marieke, Henk, Yvette en Angela aan!