Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbaldames met positief gevoel naar WK

Handbaldames met positief gevoel naar WK

Cheer!

OOSTERBEEK - Het Nederlands handbaldamesteam is met een positief gevoel vertrokken naar het WK in Denemarken. Na de geslaagde trainingsstage in Noorwegen kan het toernooi voor de selectie niet snel genoeg beginnen.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Henk Groener kan beschikken over een volledig fitte selectie. Alleen de door een knieblessure afgehaakte keepster Jasmina Janković is niet van de partij. "We staan er beter voor dan een jaar geleden. Destijds waren er speelsters met lichte blessures en kleine pijntjes. Daar is nu geen sprake van’’, aldus Henk Groener.

De doelstelling van Henk Groener en zijn team is om beter te presteren dan bij de laatste twee WK’s waar Nederland vijftiende (2011) en dertiende (2013) werd. "We moeten de achtste finale halen en zo lang mogelijk in de race blijven voor de Olympische Spelen’’, vindt Henk Groener.

Henk Groener verwacht in de groepsfase de meeste concurrentie uit Europa. Groener: "Tegen landen als Zweden en Polen hebben we de afgelopen jaren regelmatig gespeeld. Dat zijn bekende tegenstanders voor ons. China, Angola en Cuba vereisen een ander manier van spelen. Dat zal even wennen zijn maar ik ga er vanuit dat we die landen verslaan’’.

De laatste interland tegen China is alweer tien jaar geleden, Angola was één keer de tegenstander maar dat dateert van 1990. Cuba en Nederland hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld.

Danick Snelder, de aanvoerster van het Nederlands damesteam, laat zich ook positief uit over de kansen. "Ons gevoel zegt dat we op de goede weg zijn en hier iets moois kunnen neerzetten. We zijn een echt team, we doen alles met elkaar en dat zie je terug op het handbalveld’’, zegt Snelder, die op 7 maart 2009 in het Spaanse Pinto haar debuut in het Nederlands team maakte.

Snelder: "Om een goede uitgangspositie te realiseren voor de achtste finale zullen we bij de eerste drie moeten eindigen. De nummer vier speelt waarschijnlijk tegen Denemarken. Op welke plaats Hongarije, Montenegro en Servië in groep A eindigen, kun je nog niets over zeggen. Het beste is om zo hoog mogelijk te eindigen.’’

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Danick, Tess, Estavana, Angela, Debbie, Lois, Kelly, Martine, Lynn, Nycke, Sanne, Laura, Marieke, Yvette, Michelle en Henk aan!