Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver Marit Bouwmeester op WK Laser Radial

Zilver Marit Bouwmeester op WK Laser Radial

RoadToRio

Cheer!

AL MUSSANAH - Zeilster Marit Bouwmeester is er niet in geslaagd om haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse te prolongeren. De zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg scoorde donderdag in de laatste race een vierde plaats en daarmee eindigde de 27-jarige Bouwmeester op gelijke punten met de Deense Anne-Marie Rindom. Rindom echter wint de wereldtitel, op basis van het aantal gewonnen races. Bouwmeester won er één, Rindom twee.

Spannende laatste dag in Oman
Er stond weinig wind voor de kust van Al Mussanah deze donderdag 26 november. Als gevolg daarvan kon er slechts één race gevaren worden. De organisatie had maar liefst vijf pogingen nodig voor een legitieme start. Bouwmeester was goed weg en lag lang op een tweede plaats. Op koers voor goud dus.

Bouwmeester zei: "De wind was moeilijk en er waren veel valse starts. Toch voer ik heel sterk, ging zo snel mogelijk en lag goed."

In het laatste kruisrak zakte de Friese zeilster naar de vierde plek, achter de Chinezen Xu Liji en Zhang Dongshuang en de Finse Monika Mikkola. Bouwmeester: "Het is zo ongelofelijk pijnlijk. Ik geef het zelf weg in die laatste race. Ga ik in dat laatste kruisrak verdedigen, ik had moeten blijven aanvallen."

"Ik heb deze week zoveel kansen gekregen en er nog meer onbenut gelaten. Ik wilde mijn beste zeilen laten zien, dat is niet gelukt."

Foto: Lloyd Images

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!