Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijf atleten gekwalificeerd voor Paralympische Spelen Rio 2016

Vijf atleten gekwalificeerd voor Paralympische Spelen Rio 2016

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Vijf atleten zijn vandaag gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen Rio 2016. De Atletiekunie had deze sporters voorgedragen op basis van hun prestaties tijdens de wereldkampioenschappen in oktober in Doha. NOC*NSF heeft deze voordrachten gehonoreerd. 

Deel dit artikel op social media

Marlou van Rhijn (klasse T44) voldeed in Qatar aan de kwalificatie-eisen voor de Spelen in Rio door goud te winnen op zowel de 100 als de 200 meter. Vier andere atleten waren goed voor zilveren medailles: Kenny van Weeghel op de 800 meter wheelen (T54), Ronald Hertog en Marlène van Gansewinkel bij het verspringen (T44) en Lara Baars bij het kogelstoten (F40).

Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending door NOC*NSF gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou, Kenny, Ronald, Marlene en Lara aan!