Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

McIlroy de beste, Luiten 31ste

McIlroy de beste, Luiten 31ste

RoadToRio

Cheer!

DUBAI - Een topnotering in het laatste toernooi van het seizoen 2015, het DP World Championship in Dubai, bleef uit voor Joost Luiten. De Nederlander kwam zondag niet onder par binnen op Jumeirah Golf Estates en met een 73(+1), voor een totaal van -6, eindigde hij als 31ste. Rory McIlroy pakte de dubbel.

Deel dit artikel op social media

Met vier bogeys en drie birdies kon Luiten op zondag geen aanspraak maken op een topnotering. Na dag drie, waarop de 29-jarige professional met een 68 flink steeg op het leaderboard, was het vat op de vierde dag leeg. De gedeelde 31ste plaats leverde hem een cheque op van 63.785 euro.

'Ik kreeg halverwege de ronde kramp in mijn rug', zei Luiten. 'In de backswing viel het nog wel mee, maar ik had moeite de swing goed af te maken. Het speelt niet lekker natuurlijk als je steeds het gevoel hebt dat er een pijnscheut aankomt als je goed doordraait. Dat was vervelend, want na mijn goede spel gisteren wilde ik het toernooi hier in Dubai graag goed afsluiten. Die rug was hinderlijk maar eerlijk is eerlijk, ik maakte ook weer net te veel fouten. Dat is ook het verhaal van dit seizoen: ik maak meestal genoeg birdies maar ook te veel bogeys. Dat scheelt gauw een of twee slagen per ronde en dat is een enorm verschil over een heel toernooi.'

In de twintig toernooien die Luiten dit jaar speelde, won hij 775.547 euro. Hij wordt daarmee 50ste in de Race to Dubai. In 2014 werd de Nederlander elfde en in 2013 twaalfde. 

Het eerste toernooi in het nieuwe seizoen laat niet lang op zich wachten. Aanstaande donderdag speelt Luiten het Alfred Dunhill Championship op de baan van Leopard Creek in Zuid-Afrika.

Lees de rest van het artikel over het DP World Championship in Dubai op Golf.nl.


Foto: Joost Luiten in Dubai (Getty Images/Andrew Redington)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!