Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

KNGU maakt selectie WK trampolinespringen bekend

KNGU maakt selectie WK trampolinespringen bekend

RoadToRio

Cheer!

BEEKBERGEN - Van 26 t/m 29 november 2015 vinden in Odense de WK Trampolinespringen plaats. KNGU-topsportmanager/technisch directeur Hans Gootjes heeft vandaag het team bekendgemaakt dat Nederland vertegenwoordigt. Het team is samengesteld uit sporters die hebben voldaan aan de kwalificatieprocedure WK 2015.

Deel dit artikel op social media

De afgelopen maanden hebben acht dames en drie heren gestreden om afvaardiging naar de WK 2015. Uiteindelijk hebben vier dames voldaan aan de kwalificatieprocedure, waardoor tevens een volledig team wordt gevormd.

Bo Bet (94,330 en 95,485), Pascal Wiebering (94,245) en Tara Fokké (93,500) hebben de gestelde WK-richtscore (93,500) behaald tijdens een of meerdere van de in totaal drie WK-kwalificatiewedstrijden. Kirsten Boersma heeft de overgebleven vierde plek in het team ingevuld door de hoogste notering op de ‘internationale KNGU-ranking’ te behalen en de richtscore te springen tijdens een tweetal wedstrijden (93,540 op de WK 2014 en 94,410 op de Flower Cup 2015) die binnen de gestelde periode van deze ranking vielen.

Afgelopen zondag was de laatste WK-kwalificatiewedstrijd in Alkmaar. Doordat andere potentiële deelnemers bij de dames hier geen hogere score behaalden dan de richtscore van 93,500 en geen van de heren tijdens de drie kwalificatiewedstrijden voldeed aan de limiet van 103,000, is besloten tot onderstaand WK-team.

Het team voor de WK Trampolinespringen bestaat uit:

Senioren Dames
Bo Bet (1995) – Triffis Alkmaar
Kirsten Boersma (1984) – Flik-Flak ’s-Hertogenbosch
Tara Fokké (1991) – Flik-Flak ’s-Hertogenbosch
Pascal Wiebering (1992) – Triffis Alkmaar

Begeleidingsteam
Bestaat uit de volgende personen:
Sven Mooij – trainer/coach
Lennart Villafuerte – trainer/coach
Babette van Wetering – jurylid
Nina Radmilovic – fysiotherapeut
Mark Schuurman – delegatieleider

Het WK-team reist woensdag 28 oktober naar Loulé in Portugal waar wordt deelgenomen aan de World Cup als voorbereiding op de WK.

Tijdens de WK in Odense wordt via de individuele wedstrijd gestreden voor directe plaatsing voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro (top 8) of een ticket voor het Olympisch Test Event in april 2016. Naast de individuele wedstrijd staan ook een synchroonwedstrijd en een teamwedstrijd op het programma. Nederland zal in alle drie competities vertegenwoordigd zijn.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten en Tara aan!