Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kenny van Weeghel completeert ‘setje’ met WK-zilver

Kenny van Weeghel completeert ‘setje’ met WK-zilver

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DOHA – Goud en brons had hij tijdens het WK in Doha al op zak, het zilver voegde wheeler Kenny van Weeghel eraan toe op zijn laatste afstand. Op de 800 meter (handicapklasse T54) hoefde hij alleen Chengming Liu uit China voor zich te dulden.

Deel dit artikel op social media

Met deze zilveren medaille is Van Weeghel zeker van kwalificatie voor de Paralympische Spelen van volgend jaar. “Heerlijk”, verzuchtte hij na de finish. “Het is fijn om nu al zeker te weten dat ik naar Rio ga. En met deze medaille heb ik mijn ‘setje’ compleet, zoals bijan elk toernooi. Ik dacht dat een medaille ontzettend lastig zou worden, maar ik heb bewezen dat ik een vaste medaillekandidaat ben.”

Gedurende de race raakte de Nederlander ingesloten, maar toen er een gaatje viel, dook hij erin. “Ik ben er vol voor gegaan, hoopte op goud, maar daarvoor kwam ik net te laat. Maar het was heerlijk dat ik er nog alles uit kon gooien en alles op alles kon zetten voor die medaille. Het was een mooie, tactische race.”

Medaillespiegel

Met het zilver van Van Weeghel en eerder vandaag het goud van Marlou van Rhijn is Nederland gestegen naar een 14e plaats op de medaillespiegel. De Nederlandse ploeg won tot nu toe drie keer goud, vier keer zilver en zeven keer brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kenny aan!