Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Ranki Oberoi op hink-stap-sprong

Brons voor Ranki Oberoi op hink-stap-sprong

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DOHA – Ranki Oberoi is derde geworden op het onderdeel hink-stap-sprong tijdens het WK voor gehandicapten in Qatar. De 22-jarige Rotterdammer kwam in handicapklasse F20 tot een afstand van 13.48 meter. Het goud ging naar de Portugees Lenine Cunha, zilver was voor Evangelos Kanavos uit Griekenland.

Deel dit artikel op social media

Voor Oberoi kwam het brons op hink-stap-sprong als een opluchting. Tijdens het verspringen eerder dit WK blesseerde hij zich, waardoor het lang onzeker was of hij überhaupt zou kunnen starten. “Ik heb zes dagen niks gedaan, ben het hotel alleen uit geweest om weer te wennen aan de warmte en de omstandigheden”, zei hij. “De voorbereiding was niet ideaal, maar ik ben heel blij dat ik mee kon doen.”

Uiteindelijk kon Oberoi zijn zes pogingen afmaken. “Ik hoopte op een goede eerste sprong, maar die was niet genoeg voor een medaille”, glundert hij. “Dus dacht: gewoon doorgaan zolang ik geen pijn voel. Ik wilde met iets moois naar huis en deze bronzen medaille is dat zeker. Een medaille op een WK; dat had ik nooit gedacht.”

Vijftien medailles
Met het brons van Oberoi heeft de Nederlandse ploeg nu vijftien medailles veroverd in Doha. De ploeg won drie gouden, vier zilveren en acht bronzen plakken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranki aan!