Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mountainbikester Terpstra vijfde op WK

Mountainbikester Terpstra vijfde op WK

RoadToRio

Cheer!

VALLNORD - Mountainbikester Anne Terpstra is dinsdag bij de wereldkampioenschappen als vijfde geëindigd op het onderdeel eliminator. De Apeldoornse won in Vallnord de kleine finale.

Deel dit artikel op social media

Terpstra plaatste zich eenvoudig via de kwalificaties en kwartfinales voor de halve eindstrijd, waarin ze mede door een valpartij vlak voor haar niet bij de beste twee eindigde. Ze won vervolgens eenvoudig de kleine finale.

Terpstra kijkt met gemengde gevoelens terug op haar vijfde plaats. "Ik voelde me heel sterk en het ging best makkelijk allemaal. Als je dan op zo’n manier de grote finale niet haalt is dat extra balen. Er had denk ik wel meer ingezeten, maar aan de andere kant: vijfde van de wereld ben ik nog nooit eerder geworden."

De Zwitserse Linda Indergand pakte de wereldtitel voor de Noorse Ingrid Boe Jacobsen (zilver) en de Zwitserse Kathrin Stirnemann (brons).

(Foto: Getty Images/Buda Mendes)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anne aan!