Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meerkampers gekwalificeerd voor Rio 2016

Meerkampers gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – De meerkampers Nadine Broersen, Nadine Visser, Anouk Vetter, Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Rio 2016. Dafne Schippers voldeed aan de limiet voor de 200 meter. NOC*NSF heeft de voordracht voor kwalificatie van de Atletiekunie gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

Broersen (6.531 punten), Visser (6.467 punten)en Vetter (6.458 punten) voldeden eind mei in het Oostenrijkse Götzis aan de limiet op de zevenkamp, die op 6.220 punten staat. Sintnicolaas (8.298) en Braun (8.197) bleven tijdens dezelfde wedstrijd onder de voor de tienkamp gevraagde score van 8.145 punten.

Dafne Schippers
Atlete Dafne Schippers kwalificeerde zich voor de Olympische 200 meter van Rio 2016. Schippers bleef tijdens de Hypo Meeting in Götzis op 30 mei jl. in een tijd van 22.39 onder de kwalificatie-eis van 22.90 seconden.

Eerder voldeed de sprintster al aan de eis voor de 100 meter.

Maureen Koster
Maureen Koster kwalificeerde zich voor de Olympische 1.500 meter van Rio 2016. Koster liep vorige week tijdens de Diamond Leaguewedstrijden in Rome de anderhalve kilometer in 4.02:64. Daarmee bleef zij onder de kwalificatie-eis van 4.04:90.

Eerder voldeed de loopster al aan de eis voor de 5.000 meter. Sifan Hassan kwalificeerde zich al eerder voor de 1.500 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco, Nadine, Anouk, Pieter en Dafne aan!