Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ruiters als eersten gekwalificeerd voor Rio 2016

Ruiters als eersten gekwalificeerd voor Rio 2016

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen heeft de hippische equipe drie Olympische tickets en één Paralympisch ticket opgehaald. De springruiters, de eventers, de dressuurruiters en de para-dressuurruiters voldeden allen ruimschoots aan de NOC*NSF kwalificatie-eisen voor deelname aan de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

 

 

 

 

Deel dit artikel op social media

Tijdens deze voor Nederland zeer succesvolle Wereldruiterspelen veroverden de dressuurruiters brons. Daarmee voldeden zij als eerste aan de Olympische kwalificatie-eis. De prestatie van het eventingteam was daarna ook goed voor een bronzen medaille. Later in het toernooi was er een gouden medaille voor de springploeg in het landenklassement.

De Paralympische equipe beleefde ook een uitstekend toernooi. Het para-dressuurteam ging met een mooie zilveren medaille huiswaarts en wist daarmee ook als eerste Paralympische sport directe kwalificatie voor Rio 2016 af te dwingen.

De kwalificaties zijn afgedwongen door de verschillende teams. De precieze invulling van de teams – welke ruiters met hun paard onderdeel uitmaken van de equipe in Rio is te zijner tijd aan de bondscoach.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rixt, Frank, Sanne, Nicole, Sabine, Lotte, Demi, Gert en Ilona aan!