Pirmin Blaak BSR AGENCY 900X600

Hockeydoelman Pirmin Blaak beëindigt interlandcarrière

30 september 2024
Redactie

Hockeydoelman Pirmin Blaak zet een punt achter zijn interlandcarrière. De Rotterdammer vervulde deze zomer een hoofdrol in de olympische finale, door drie shootouts te stoppen en Nederland zo het goud te bezorgen. Dat blijkt nu zijn laatste wedstrijd voor TeamNL te zijn geweest.

De 36-jarige sluitpost verdedigde 154 keer het doel van Oranje. In 2021 was hij eerste keeper op de Spelen in Tokio. TeamNL strandde toen in de kwartfinales. In Londen 2012 en Rio 2016 was Pirmin reservedoelman achter Jaap Stockmann.

Pirmin maakte in 2011 zijn debuut voor Oranje tegen Ierland. Behalve olympisch kampioen werd hij ook Europees kampioen in 2015, 2017 en 2021. Op het wereldkampioenschap won hij twee zilveren en een bronzen medaille. In 2023 riep de internationale hockeyfederatie FIH hem uit tot beste keeper van de wereld. Ook dit jaar is hij voor die prestigieuze prijs genomineerd.

Pirmin gaat nog wel door op clubniveau. De afgelopen jaren kwam hij uit voor Oranje-Rood uit Eindhoven, maar deze zomer tekende hij een contract bij het Belgische Braxgata.

Bekijk hier een video met Pirmin Blaak over het mentale gevecht van een keeper.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams