Nadine Visser Finale OS Parijs BSR AGENCY (1)

Net naast het olympisch podium: Nadine Visser vierde

10 augustus 2024
Redactie

Nadine Visser heeft op de 100 meter horden net geen medaille kunnen bemachtigen. De 29-jarige atlete eindigde bij de Olympische Spelen in Parijs als vierde in de finale. Ze kwam slechts zeven honderdsten tekort voor het brons.

De Nederlandse had een uitstekende start en een olympische medaille leek binnen handbereik. Maar in de slotmeters moest ze terrein prijsgeven. In een tijd van 12,43 seconden kwam Nadine Visser over de finish. Het goud was voor de Amerikaanse Masai Russell, met een snelle 12,33 seconden. Cyréna Samba-Mayela uit Frankrijk pakte het zilver in 12,34 seconden. Het brons was voor Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico; zij was slechts zeven honderdsten seconden sneller dan Visser.

Nadine begon haar atletiekcarrière als meerkampster, maar is inmiddels een succesvolle hordeloopster. Het is de derde keer dat ze deelnam aan de Olympische Spelen. Haar debuut maakte ze in 2016 in Rio de Janeiro, maar toen kwam ze niet verder dan de series. Tijdens de Spelen in Tokio werd ze vijfde.

Vanwege blessureleed was haar vorm richting Tokio niet optimaal, maar in aanloop naar Parijs was dat wel anders. De weken voor de Olympische Spelen scherpte ze tot drie keer toe haar Nederlandse record aan. Ze ging van 12,51 naar 12,36 en stond daarmee zesde op de wereldranglijst.

 

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle