Waterpolo OS2024

Nederlandse waterpolovrouwen winnen brons na spectaculaire comeback

10 augustus 2024
Redactie

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben op de Olympische Spelen in Parijs de bronzen medaille veroverd na een bloedstollende wedstrijd tegen de Verenigde Staten. De regerend Europees kampioen wist hun achterstand in de laatste minuten om te buigen in een overwinning.

Met nog slechts 70 seconden op de klok leek de droom van een medaille voor Oranje te vervliegen. De stand was 10-9 in het voordeel van de Amerikaanse ploeg, die tot dan toe de overhand had in de La Défense Arena. Bente Rogge zorgt voor de gelijkmaker, waardoor het 10-10 wordt met nog maar enkele seconden te spelen.

Na een time-out van Amerika, en met nog slechts één seconde op de klok, maakt routinier Sabrina van der Sloot—goed voor zes van de elf treffers—de beslissende score, waarmee ze de eindstand op 11-10 voor Nederland brengt.

Deze comeback van de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis roept herinneringen op aan de halve finale tegen Spanje, waarin Nederland in de laatste seconden ook een gelijkmaker maakte, maar toen helaas verloor in de shoot-outs.

Met deze overwinning behaalt Nederland voor de tweede keer een medaille op de Spelen, na het goud in 2008 in Peking. De Amerikaanse waterpolosters wonnen Olympisch goud op de Spelen in Londen, Rio en Tokio. 

Bondcoach Evangelos reageert bij de NOS: “Ik voel veel blijdschap en opluchting. We wisten dat we naar Parijs kwamen als een van de favorieten van het toernooi. We wisten dat we goed waren, en we hebben in de reguliere tijd niet één wedstrijd verloren dit toernooi. We balen enorm dat we de halve finale na penalty's verloren, maar dat is dan zo. Dan moet de knop om."

Foto: Sabrina van der Sloot na winnende score (BSR Agency).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle