Vorsselman Konijn BSR AGENCY OS 2024

Nederland doet weer mee met internationale top kanosprint

09 augustus 2024
Watersportverbond

Ruth Vorsselman en Selma Konijn hebben met hun deelname aan de A-finale van de K2 500m kanosprint op de Olympische Spelen in Parijs, Nederland weer internationaal op de kaart gezet in deze discipline. Met hun achtste plaats in het eindklassement hebben zij aansluiting gevonden bij de wereldtop.

In 1992 was de laatste Nederlandse deelname aan de Olympische Spelen. In 1988 werd de laatste Nederlandse medaille gewonnen door Annemarie Cox en Annemiek Derckx op de zelfde afstand in de K2.

Vorsselman en Konijn plaatsten zich met overtuiging voor de laatste acht, de A finale, in de K2 500m kanosprint. Zij voeren in de tweede halve finale samen met de favorieten, de Nieuw Zeelanders Lisa Carrington en Alicia Hoskin, die een race later goud zouden winnen. Het Nederlandse duo ging in de halve finale als derde over de streep én zette de derde snelste tijd van het hele veld neer (16 boten). 

In de finale wisten de Nederlanders hun goede reeks helaas niet door te trekken. Al vanaf de start raakten zij achterop en dat wisten zij niet meer goed te maken. Maar een achtste plaats is voor het tweetal zeer verdienstelijk, daar plaatsing voor de Spelen geen vanzelfsprekendheid was.

Ruth Vorsselman: "De halve finale was echt een goede race en super gaaf om dan de finale te mogen varen. Echt heel bijzonder met al het publiek en de hele sfeer eromheen."

Selma Konijn: "De finale was ok. Het was niet onze beste race, ook niet onze slechtste. Misschien hadden we beter gekund, maar alsnog zijn we trots dat we hier hebben gestaan."

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams