Brouwer Meeuwsen Afscheid EK 2024

Emotioneel afscheid Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op EK beachvolleybal

16 augustus 2024
Nevobo

Op het EK beachvolleybal zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vrijdag uitgeschakeld door Steven van de Velde en Matthew Immers. Het betekende tegelijkertijd het afscheid van Brouwer en Meeuwsen als duo. De verloren wedstrijd maakte een einde aan veertien jaar samen spelen.

Zoals vooraf aangekondigd begonnen Alexander en Robert op het EK aan hun laatste toernooi samen. Vanaf dat moment was het klip en klaar dát er een afscheid zou komen, maar ongewis op welke dag dat deze week zou plaatsvinden. Niet na hun laatste groepswedstrijd in elk geval, want ze overleefden de poule. Ook niet in de tussenronde, want ze wonnen vanochtend van de Italianen Dal Corso en Viscovich.

Voorbijgestreefd

Maar daarmee koppelde het lot de twee aan Matthew en Steven. Hun trainingsmaatjes, de jongens die hen op het wereldtoneel voorbij zijn gestreefd. Het team dat ze feitelijk ook van de Olympische Spelen weghield, omdat ze in het kwalificatietraject de tweede beschikbare plek in Parijs verdienden. Alexander en Robert waren de nummer drie. En in die ‘verhouding’ veranderde vanavond ook niets. Na drie onderhoudende sets zat het erop voor het duo dat als enige Nederlands beachteam een olympische medaille (Rio de Janeiro, 2016) behaalde.

Bekijk hier een video over de samenwerking tussen Robert en Alexander.

 “We hebben die jongens op de trainingen iets te vroeg goed gemaakt”, grapte Meeuwsen, die stopt met beachvolleybal, na afloop. Brouwer weet nog niet of hij stopt of een andere speelpartner gaat zoeken. Hij kon na de wedstrijd niet veel uitbrengen. De emoties kregen bij hem de overhand, toen de twee een staande ovatie kregen. Veertien jaar speelden ze samen. “We hebben elkaar hier op het strand van Scheveningen ontmoet. De cirkel is rond”, zei Meeuwsen deze week al.

Idolen

Van de Velde en Immers spraken lieve woorden en hun dank uit. Van de Velde roemde de hulp die hij de afgelopen kreeg bij trainingen en daarbuiten. Immers zat als kleine jongen voor de televisie toen Brouwer en Meeuwsen in 2013 wereldkampioen werden. ‘Dit wil ik ook’, riep hij toen uit. “Deze jongens zijn mijn helden, mijn idolen. Op 14-9 had ik een brok in mijn keel en was ik even van slag.”

Foto: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in hun 'afscheidswedstrijd' (CEV/Nevobo).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle