Van Der Poel Van Baarle BSR AGENCY 900X600

Bijrol voor Nederlanders in wegwedstrijd

03 augustus 2024
Redactie

De wielrenners van TeamNL hebben geen potten kunnen breken in de olympische wegwedstrijd. Mathieu van der Poel was de beste Nederlander op de twaalfde plaats. Dylan van Baarle werd 36ste, Daan Hoole 72ste.

De Belg Remco Evenepoel won na de tijdrit ook op glorieuze wijze de wegwedstrijd. Zilver en brons gingen naar Frankrijk, naar respectievelijk Valentin Madouas en Christophe Laporte.

Het peloton startte om 11:00 uur aan de voet van de Eiffeltoren voor een koers over 273 kilometer. In de finale werd rond Montmartre een plaatselijke omloop afgelegd. 

Lekke band
Remco Evenepoel ging er op 38 kilometer van de finish vandoor. Hij kreeg gezelschap van Valentin Madouas, maar de Fransman moest hem 15 kilometer voor het einde laten gaan. Ondanks een lekke band kwam de zege van de Belg niet in gevaar.

"Ik denk dat ik wel goed was, maar het was gewoon een heel moeilijke wedstrijd", reageerde Mathieu van der Poel voor de camera's van de NOS. 

Dylan van Baarle sloot zich daarbij aan. "Het is een superslopende koers geweest. Dat moet je even laten bezinken. Waarom het niet onze kant opviel? Je kan niet altijd zes gooien."

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams