Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tom Dumoulin is per direct gestopt met wielrennen. "De tank is leeg", meldt hij op zijn Instagram-pagina.

De 31-jarige Limburger zou volgende maand nog meedoen aan het WK tijdrijden in Australië, maar daar ziet hij nu vanaf. "De benen voelen zwaar aan en de trainingen lopen niet zoals ik had gehoopt."

Tom werd in 2017 de eerste Nederlander - en tot op heden de enige - die de Ronde van Italië wist te winnen. Datzelfde jaar werd hij in het Noorse Bergen wereldkampioen tijdrijden. In december werd hij gekozen tot Sportman van het jaar.

In 2018 werd hij zowel in de Giro als de Tour tweede. Tom won zilver op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016. Vier jaar later herhaalde hij deze prestatie in Tokio.

"Ondanks dat het afscheid niet is gegaan zoals ik had gehoopt, kijk ik met ongelofelijke trots terug op mijn carrière", schrijft Tom. "Ik heb er hard voor gewerkt, jarenlang met veel passie en plezier, en schitterende prestaties neergezet. Dat zal ik nooit vergeten. Nu is het tijd om van andere dingen te genieten en er te zijn voor de mensen van wie ik hou."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tom Dumoulin (@t.dumoulin)