Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL bestaat uit acht sporters tijdens de Paralympische Spelen van Beijing 2022. NOC*NSF keurde de voordracht van de skifederatie NSkiV voor vijf para-alpineskiërs en drie parasnowboarders goed.

Op het para-alpineskiën zullen twee debutanten van start gaan. De zitskiërs Barbara van Bergen en Floris Meijer nemen in Beijing voor het eerst deel aan de Paralympische Winterspelen. Barbara nam wel als rolstoelbasketbalster deel aan de Paralympische Zomerspelen. Zitskiërs Jeroen Kampschreur en Niels de Langen en Jeffrey Stuut (staande klasse) namen in PyeongChang 2018 al deel, Jeroen won daar goud op de supercombinatie. De skiërs gaan allemaal van start op vijf disciplines: afdaling, super g, supercombinatie, reuzenslalom en slalom.

De parasnowboarders, die starten op de boardercross en de banked slalom, hebben allemaal al ervaring op de Paralympische Spelen. Chris Vos en Lisa Bunschoten namen al deel in Sochi 2014 en PyeongChang 2018, Renske van Beek was in 2018 al van de partij. Chris won in Korea zilver op de boardercross, Lisa lukte dat ook en pakte daarnaast ook brons op de banked slalom.