Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Nederlandse hockeyers zijn Europees kampioen! In een zenuwslopende finale tegen Duitsland ontsnapte TeamNL in de laatste seconde aan een nederlaag om vervolgens via de shoot-outs alsnog het goud te grijpen.

Het zag er in Amstelveen lang niet naar uit dat Nederland voor de zesde keer Europees kampioen zou worden. In de eerste helft waren de Duitsers heer en meester, maar bleef de schade dankzij de uitblinkende keeper Pirmin Blaak beperkt tot één tegentreffer. Via een wat gelukkige inzet van Robert Kemperman, via een Duitse stick, kwam de ploeg van bondscoach Max Caldas aan het begin van het derde kwart op gelijke hoogte. 

Vier minuten voor tijd leek het goud alsnog naar de gasten te gaan, toen Constantin Staib de bal op fabelachtige wijze over Blaak heen wipte. In de slotseconden kreeg Oranje echter een strafcorner die door Jip Janssen werd binnengeslagen. In de shoot-outs hield Nederland het hoofd koel en na twee Duitse missers maakte Thijs van Dam het karwei af.