Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje podium op WK veldrijden, Lucinda Brand pakt titel

Oranje podium op WK veldrijden, Lucinda Brand pakt titel

Cheer!

Lucinda Brand is in Oostende wereldkampioene veldrijden geworden. De wedstrijd werd net als vorig jaar beheerst door de Nederlandse veldrijdsters. Annemarie Worst werd tweede, de derde plek was voor Denise Betsema.

Deel dit artikel op social media

Vorig jaar was in het Zwitserse Dübendorf ook sprake van een volledig Oranje-podium. Toen won titelverdedigster Ceylin del Carmen Alvarado. De Rotterdamse moest ditmaal genoegen nemen met de zesde plaats.

Lucinda was dit seizoen al vaak de beste in het veld. De Rotterdamse boekte in Oostende haar twaalfde overwinning.

Ceylin had haar dag niet. Al in de eerste bocht ging ze onderuit, waarna ze haar concurrenten - louter landgenotes - langzaam uit het zicht zag verdwijnen. Denise, afkomstig van Texel, leek zich aanvankelijk het meest thuis te voelen op het strand van de Belgische badplaats waar een deel van het parcours langs de vloedlijn liep. 

Halverwege vonden Lucinda, qua vermogen normaal gesproken de beste, en Annemarie de aansluiting. Soms viel er voorin even iemand weg door een fietswissel of een val, maar pas in de laatste ronde kwam de definitieve afscheiding. Eerst moest Denise lossen, vervolgens ging Annemarie op het gras van de renbaan onderuit.

Voor de 31-jarige Brand werd het na twee keer brons en één keer zilver eindelijk goud op een WK. En dat in een seizoen waarin ze al het wereldbekerklassement won en leidt in de klassementen van X2O en de Superprestige.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemarie, Denise, Lucinda en Ceylin del Carmen aan!