Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kira Toussaint heeft bij de kerstwedstrijden op de korte baan in het Amsterdamse Sloterparkbad haar eigen wereldrecord op de 50 meter rugslag van 25,60 seconden geëvenaard. Die tijd zwom Kira vorige maand bij internationale wedstrijden van de International Swimming League in Boedapest.

"Dit geeft vertrouwen en bevestigt dat Boedapest geen uitschieter was", klonk Kira opgetogen. "Natuurlijk had ik heel graag eenhonderdste sneller gegaan, maar je kan niet alles hebben. Ik deed drie races vandaag en zwom ook nog 25,62 en 25,64. In elke keer was nog ruimte voor verbetering."

Luc Kroon zwom met 3.39,84 minuten een nationaal record op de 400 vrije slag. In een rechtstreeks duel met recordhouder Maarten Brzoskowski scherpte Luuc de oude toptijd van 3.39,91 aan. "Ik had het niet verwacht en het was goed dat Maarten naast me lag. Dat maakte me net even wat gretiger om de race te winnen", zei Luuc. "Dat ik dan ook mijn tweede Nederlandse record bij de senioren zwem is natuurlijk super", liet de 19-jarige Volendammer weten.