Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Met veel verdriet hebben we vernomen dat Lara van Ruijven is overleden. Lara werd 25 juni plotseling en met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Frankrijk, waar ze met de nationale selectie op trainingskamp was. Ze bleek te kampen met een stoornis aan haar auto-immuunsysteem, waarbij later ernstige complicaties ontstonden. Lara was pas 27 jaar.

Maurits Hendriks, technisch directeur: “Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten deze dagen is overkomen. Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL. Het verdriet en de verslagenheid bij haar naasten en iedereen die haar kende is groot. Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit onbegrijpelijke verlies. Laten we elkaar en Lara’s omgeving stevig vasthouden en steunen in deze moeilijke tijd.”

Lara heeft met grote inzet aan zowel de Olympische Winterspelen van Sochi 2014 als aan die van PyeongChang 2018 deelgenomen. In 2018 won Lara tijdens die Winterspelen samen met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting brons op het onderdeel relay. Het kwartet reed destijds een wereldrecord in de B-finale. Daarnaast won zij op de relay zes medailles op Europese – en wereldkampioenschappen.