Lilian de Geus goud Marseille  Bron Sailing energy.jpg

Goud voor windsurfster Lilian de Geus bij World Cup Final Marseille

08 juni 2019
Watersportverbond

Windsurfster Lilian de Geus heeft bij de World Cup Final in Marseille het goud veroverd. Ze ging haar medalrace in vanuit de eerste plaats overall en was al verzekerd van een podiumplaats. Om het goud te winnen moest zij de Britse Saskia Sills en Italiaanse Flavia Tartaglini tijdens de medalrace achter zich zien te houden. Dat lukte. De Geus finisht de medalrace als derde, Tartaglini en Sills respectievelijk als achtste en negende.

De Geus zette in Marseille een zeer consistente reeks neer, ondanks de wisselende omstandigheden: “Ik ben heel blij. Vorig jaar miste ik het goud net in de medalrace, maar nu heb ik wel het goud kunnen pakken”, vertelt De Geus vanaf het water van Marseille.

De windsurfster bleek uitermate goed in vorm bij de World Cup: “Ik voelde me heel goed hier. We hadden mooie condities, van alles wat. Ik heb een consistente reeks neergezet en dat was nodig om deze week te kunnen winnen!

En hoewel de regerend wereld- en Europees kampioene meermaals heeft bewezen op het hoogste podium thuis te horen, blijft ze kritisch kijken naar haar road to Tokyo: “Ik voel me al best wel klaar voor Tokio, maar het kan altijd beter. We zijn ieder event weer scherp op de focuspunten waar we aan verder werken. Zo proberen we elk jaar een stukje beter te worden. Stap voor stap, en dan hoop ik in Tokio op m’n best te zijn.”

Eindklassement RS:X-women

  1. Lilian de Geus (NED), 33 pnt
  2. Saskia Sills (GBR), 56 pnt
  3. Flavia Tartaglini (ITA), 58 pnt
  4. Katy Spychakov (ISR), 60 pnt
  5. Noy Drihan (ISR), 74 pnt

 

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen