Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Diede de Groot oppermachtig naar winst op Roland Garros

Diede de Groot oppermachtig naar winst op Roland Garros

Cheer!

Diede de Groot heeft het rolstoeltennistoernooi van Roland Garros gewonnen. De Nederlandse was zaterdag in de finale oppermachtig en versloeg de Japanse Yui Kamiji in twee sets: 6-1, 6-0.

Deel dit artikel op social media

De 22 jarige De Groot won haar eerste titel op het Parijse gravel op indrukwekkende wijze. De als tweede geplaatste Kamiji kreeg geen vat op het agressieve aanvalsplan van de Nederlandse. Zonder de Japanse ook maar één breakpoint te gunnen, trok de gretig ogende reekshoofd de zege binnen een uur naar zich toe. Voor de rolstoeltennisster van TeamNL is deze overwinning de vierde grandslamzege op rij. Alleen de titel op Roland Garros ontbrak nog op de indrukwekkende erelijst van de 21 jarige topspeelster uit Oudewater.

Na de enkelspeltitel won Diede de Groot ook het dubbelspel op Roland Garros. Samen met Aniek van Koot versloeg ze het Nederlands-Belgische duo Buis/Ellerbrock.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Diede aan!