Vlaggendrager NL Jerry Ji YOG18.jpg

Jeugd Olympische Spelen Buenos Aires 2018 afgesloten

01 mei 2019
Redactie

BUENOS AIRES – Met een feestelijke show zijn donderdagavond op het Olympic Park in Buenos Aires de derde Jeugd Olympische Spelen afgesloten. Golfer Jerry Ji droeg namens Talent TeamNL de Nederlandse driekleur tijdens de traditionele vlaggenparade. 2018-10-19

Na de gebruikelijke toespraken van IOC-voorzitter Thomas Bach en de Argentijnse president Mauricio Macri werd de Olympische vlag officieel overgedragen aan de burgemeester van Dakar. De Senegalese hoofdstad is over vier jaar de gaststad van de volgende editie van de Jeugd Olympische Spelen.

Feest van het volk
De Spelen in Buenos Aires waren een feest van het Argentijnse volk. Veel wedstrijden werden live op tv uitgezonden en toegang voor de wedstrijden was gratis. Dat gold ook voor de openingsceremonie op zaterdag 6 oktober, die tussen de 200.000 en 215.000 mensen werd bijgewoond. Het was de eerste openingsceremonie van de (Jeugd) Olympische Spelen die niet in een stadion werd gehouden maar in het centrum van de stad. Het was een recordaantal bezoekers bij een opening.

De wedstrijden trokken zo’n 600.000 toeschouwers. Nooit eerder waren er bij de Jeugd Olympische Spelen zoveel bezoekers. Verder hadden de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires driemaal zoveel air time als de laatste Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer.

Voor het eerst werden er ook events live gestreamd op Twitter. Op Google werd er tweemaal zoveel gezocht naar de Jeugd Olympische Spelen Buenos Aires als naar de eerste editie, Singapore 2010.

Talent TeamNL
Talent TeamNL was met 41 sporters vertegenwoordigd, die uitkwamen in 19 disciplines. De ploeg stond onder leiding van chef de mission Mark Huizinga en veroverde acht medailles: vijf maal brons en drie keer zilver.

Gerelateerde artikelen