Raemon Sluiter en Jac Orie met Coach Award.jpg

Jac Orie en Raemon Sluiter gekozen tot Coach van het Jaar

01 mei 2019
Redactie

AMSTERDAM - Jac Orie en Raemon Sluiter zijn op het Sportgala in Afas Live in Amsterdam gekozen tot Coach van het Jaar. (19-12-2018)

Jac Orie

Jac Orie, de man van vier maal goud en een keer zilver op de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Het begint met het goud van Carlijn Achtereekte op de 3000 meter. Een dag later is Sven Kramer in Gangneung de sterkste op de 5 kilometer. Orie’s pupil Kjeld Nuis zegeviert op de 1000 en 1500 meter. Op diezelfde 1500 meter is de tweede plek voor de jongste schaatser onder de hoede van Orie, Patrick Roest. Jac Orie, geroemd om zijn kwaliteiten als trainer, sluit de winter netjes af: in maart is het voor Nuis op het WK sprint wederom raak met een zilveren plak en schaatst Roest naar de zege op het WK allround in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

 Raemon Sluiter

Voor Raemon Sluiter en Kiki Bertens begint het seizoen 2018 goed. Na de winst op het graveltoernooi van Charleston haalt Sluiters pupil de kwartfinale op de grasbanen van Wimbledon. Tijdens de finale van het ATP-toernooi in Cincinnati verslaat Kiki Bertens de Roemeense nummer één van de wereld, Simona Halep. Hiermee stijgt Bertens naar de dertiende plaats op de wereldranglijst. In het najaar richten Sluiter en Bertens zich op het halen van de WTA Finals. Mede door de toernooizege in Seoul plaatst Kiki zich voor deze Finals, en wordt met hulp van de on-court coaching van Sluiter, pas in de halve finale gestopt door Elina Svitolina. Bertens sluit een fenomenaal tennisjaar af met een 9e plaats in de WTA-ranking, als derde Nederlandse ooit in de top 10. De extraverte Sluiter heeft met zijn manier van coachen de juiste snaar gevonden die zijn pupil doet excelleren.

Gerelateerde sporters