Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten na tweede ronde klaar bij laatste major

Luiten na tweede ronde klaar bij laatste major

Cheer!

CHARLOTTE - Joost Luiten is er bij de laatste major van dit jaar niet in geslaagd de derde ronde te halen. De Nederlandse golfer ging de tweede dag op de US PGA Championship in Charlotte (North Carolina) rond in 73 slagen. Donderdag had Luiten 76 slagen nodig. Met 149 haalde de Bleiswijker de cut, die was vastgesteld op 147 slagen, niet.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb in de tweede ronde genoeg kansen gehad, maar ze niet benut. Het is heel teleurstellend om de cut te missen in een major, maar ik merk gelukkig wel dat mijn lange spel weer steeds iets beter wordt. Ik heb op een heel erg lastige baan veel goede ballen geslagen. Dat is positief, maar nu overheerst natuurlijk de teleurstelling", aldus Luiten, die donderdag een hole-in-one noteerde.

De Amerikaan Kevin Kisner en de Japanner Hideki Matsuyama delen halverwege het toernooi de leiding. De twee golfers staan op 134 slagen, acht onder par. De Australiër Jason Day volgt op twee slagen achterstand. Day won het US PGA Championship twee jaar terug. Dat was, voor de nu 29-jarige golfer, zijn eerste zege in een major.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!