Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettezwemsters zevende op 4x200 m vrij

Estafettezwemsters zevende op 4x200 m vrij

Cheer!

De Nederlandse estafettezwemsters hebben zich donderdag op de 4x200 meter vrije slag bij de WK in Boedapest niet kunnen mengen in de strijd om de medailles.

Deel dit artikel op social media

Robin Neumann, Femke Heemskerk, Esmée Vermeulen en Marjolein Delno zwommen naar een zevende plek met een tijd van 7.54,29. De Verenigde Staten veroverden het goud in 7.43,39, net voor China (7.44,96). Daarachter snelden de Australische vrouwen naar het brons.

Heemskerk was in vorm in de finale, ze zwom de op één na snelste tijd van alle zwemsters in de finale. Alleen de afsluitende, vijftienjarige, Chinese zwemster was sneller dan de 29-jarige Nederlandse.

Het was voor het eerst sinds 2007 dat de vrouwenploeg weer in de WK-finale stond op de 4x200 meter vrij. In die finale, Heemskerk was toen ook een van de zwemsters, eindigden de estafettezwemsters op de achtste en laatste plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke, Robin en Esmee aan!