Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bokser Mullenberg last een pauze in

Bokser Mullenberg last een pauze in

Cheer!

Peter Müllenberg, Nederlandse meest succesvolle bokser in de afgelopen jaren met 254 gebokste partijen waarvan hij er haast 200 won, heeft zich wegens privé-omstandigheden afgemeld voor het NK boksen dat wordt gehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam op 20 en 21 mei a.s.

Deel dit artikel op social media

Müllenberg wil na een druk en overvol 2016 een pauze nemen en heeft zich tevens afgemeld voor de Europese Kampioenschappen, die van 16 tot 24 juni worden gehouden in Kharkiv in de Oekraïne. Dit houdt automatisch in dat hij zich dit jaar ook niet kan kwalificeren voor het wereldkampioenschap dat later dit jaar in Duitsland wordt gehouden.

Peter Müllenberg heeft het bestuur van de Boksbond en NOC*NSF op de hoogte gesteld van deze beslissing. Bondscoach Hennie van Bemmel, jarenlang al de vaste begeleider van Peter Müllenberg, heeft begrip voor
de situatie van de Nederlandse bokser, die vorig jaar deelnam aan de Olympische Spelen in Rio. Vorige week won hij nog 4 wedstrijden en de gouden medaille in het Felix Stamm-toernooi in Warschau in de klasse tot 81 kg.

De Boksbond en NOC*NSF hebben aangegeven ook begrip te hebben voor de situatie en hopen dat Peter in de loop van het jaar weer zal aansluiten bij de boksselectie van TeamNL op Papendal.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Peter aan!