Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor zitskiër Kampschreur in Hakuba

Zilver voor zitskiër Kampschreur in Hakuba

EK en WK

Cheer!

HAKUBA – Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur heeft een zilveren medaille gewonnen op de Super G tijdens de Para Skiing World Cup. In het Japanse Hakuba stond er op de slotdag een dubbele wedstrijd op het programma. Kampschreur werd in de eerste run vierde, in de tweede run finishte hij als tweede. 

Deel dit artikel op social media

Kampschreur moest in Japan zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Andrew Kurka, die de eerste run won. In de tweede omgang was Taiki Morii (Japan) 0.27 seconden sneller beneden dan de Nederlander. Niels de Langen finishte als zevende en vierde op de Super G.

Bij de staande skiërs miste Jeffrey Stuut in beide runs net het podium, hij werd twee keer vierde. Anna Jochemsen kwam op de lastige piste twee keer niet foutloos aan de finish.

De alpineskiërs reizen vanuit Hakuba naar het Pyeongchang. In Zuid-Korea is vanaf komende zaterdag de wereldbekerfinale, op dezelfde piste waar volgend jaar gestreden wordt om de medailles op de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen, Anna en Jeffrey aan!